ילדים אמורים להרגיש "בבית" ולא "במוזיאון". הם צריכים שטחי משחק, סידור רהיטים בטיחותי ומדרגות באופן שימנע ככל הניתן נפילות ופציעות. כדאי לבחור מראש גם בטקסטיל שהתחזוקה שלו קלה ונוחה, לתכנן בחוכמה שטחי אחסון ולחשוב על סדר היום הביתי, כבר בשלבי התכנון. כמעצבת פנים שגידלה ארבעה ילדים, הנה העצות שלי על הטעויות שכדאי לכם להימנע מהן – כתבה ראשונה בסדרה.
הטעות: כשהחנייה רחוקה מהכניסה לבית, הכניסה והיציאה עם ילדים מהבית מסורבלת
בחורף, כשגשום, קשה מאוד להשתרך עם ילדים קטנים ולהוציא אותם ואת כל השקיות מהרכב. לכן, כבר בתכנית הבנייה מומלץ למקם את החנייה כך שתהיה קרובה לכניסה לבית. כמובן, שמומלץ שזו תהיה הכניסה הראשית לבית, אשר תהיה ממוקמת בקרבת המטבח. מומלץ שהכניסה לא תהיה לחדר שירות או מקלחת, אשר לרוב הם חדרים עורפיים, משום שזה הופך את הכניסה היומיומית לבית להרבה יותר מסורבלת.
הטעות: לתכנן חדר אמבטיה עם שתי דלתות
כשהילדים קטנים זה יכול להיות נוח שיש כניסה לחדר האמבטיה משני כיוונים, ושהם לא צריכים לצאת למסדרון. הבעיה היא שכשהם מתבגרים הם יכולים לשכוח לנעול את הדלת ולגרום לאי נעימות.
הטעות: למקם מדרגות בקו אחד רציף מבלי "לשבור" אותן באמצע
לדעתי זו טעות למקם מדרגות בקו ישר ללא הפסקה, מפני שאם ילד נופל תוך כדי עלייה או ירידה מהמדרגות, הנפילה הרבה יותר חזקה ומסוכנת. לכן, במידת האפשר ובהתאם לתנאי השטח, מומלץ למקם משטח ישר כל כמה מדרגות. סיבוב המדרגות וכמות המשטחים נקבעת בהתאם לגובה התקרה. ישנם בתים פרטיים שהתקרה שלהם היא בגובה של 3 מטר (ואז לרוב יש כ-17 מדרגות), ויש כאלו עם תקרה בגובה 6 מטר, כשנהוג לבצע "שבירה" של קו המדרגות כל מטר וחצי.
הטעות: לתכנן את הסלון או את פינת הטלוויזיה כך שלא יהיו מול חלון
בבית פרטי נהוג למקם חלון גדול, כדי "להכניס" את הגינה אל תוך הבית. אם טלוויזיה ממוקמת ממול לחלון זה, היא יכולה להגביל את אפשרות הצפייה במסך הטלוויזיה. זאת, מפני שישראל היא מדינה בה כמות האור גדולה מאוד במשך מרבית שעות היום. מכיוון שילדים צופים בטלוויזיה בעיקר בשעות היום או בשעות אחר-הצהריים, הם נאלצים להגיף את התריס החשמלי, כדי שהאור לא יפריע להם לצפייה. התוצאה היא שהבית חשוך, במקום שיהיה מואר ונעים יותר. אמנם אפשר להגיף את החלונות עם וילונות, אך מומלץ מראש לא למקם את הטלוויזיה ישירות מול החלונות, ולתכנן את המיקומים גם בהתאם לכיוון הבית ביחס לשמש.
אם החלון ממוקם מימין או משמאל לקיר הטלוויזיה, הוא פחות מפריע. במקרה כזה ניתן למקם וילון שקוף יחסית, שאין צורך לסגור ולפתוח אותו. וילון מסוג זה גם מוסיף חמימות לעיצוב הבית וגם מסתיר את קרני השמש.
הטעות: הכניסה לבית נראית כמו מחסן בגדים ונעליים
אם לחפץ אין פינה ייעודית, נוצר בלגאן. כדי למנוע זאת, מומלץ למקם ארון אחסון נסתר אשר בו יאוחסנו המעילים, הנעליים והילקוטים. כך, הכניסה לבית לא תיראה כמו מחסן של בגדים ונעליים. את חזית הארון ניתן לעצב בהתאם לסגנון העיצוב של הכניסה לבית. הוא יכול להיות עם חזית נסתרת בקו אפס עם הקיר ובגוון תואם, או עם חיפוי דומיננטי ובולט יותר.
הטעות: לבחור בגוונים בהירים ולא רחיצים
ילדים מלכלכים את הבית. נקודה. וזה כנראה לא הולך להשתנות. כדי שתחזוקת הבית תהיה קלה יותר, כדאי מראש לבחור בריפודים מחומרים רחיצים ועמידים בפני לכלוך ומזון. גם אם מעוניינים בגוונים בהירים, לא חייבים לבחור בלבן, אלא אפשר להתפשר על גווני ביניים כמו אפור בהיר או גווני פסטל. התחושה תהיה אותה תחושה מוארת, אך גוונים אלו יטשטשו יותר את הכתמים. גם בחירה ברהיטי עץ בגוון בהיר, יכולה לספק את אותה תחושה מוארת, ולהבהיר סלון שמרגיש אפרורי מדי בגלל גוון הקירות והספה. זה עדיף על פני בחירה בספה לבנה וברהיט עץ כהה, ומונע השתעבדות לניקיון ולתחזוקה.
הטעות: להתפתות לדלתות עם מנגנון פתיחה בטאצ'
גם הילדים צריכים להרגיש בנוח במטבח. על מנת ליצור מטבח המעוצב בקווים נקיים, ישנו טרנד של פתיחת דלתות בטאצ'. הבעיה היא שזהו מנגנון רגיש שנוטה להתקלקל די מהר. ניתן להשיג את אותו אפקט של מראה נקי, על ידי בחירת דלתות עם ידית אינטגראלית מוסווית. ידיות אלו בנויות עם מעין פס שקוע בתוך המגירה או הדלת ובאותו הגוון. את מנגנון הפתיחה בטאצ' מומלץ, אם בכלל, לשים רק בארונות העליונים, אשר בשימוש פחות תכוף.
בכתבה הבאה: עצות ולתכנון נכון של חדר המשחקים וחדרי השינה לילדים